W dniu 20.02.2020 w naszej szkole odbyły się warsztaty kulinarne połączone z degustacją pod hasłem „Zdrowe drugie śniadanie”. Uczniowie i nauczyciele wzięli udział we wspólnym przyrządzeniu posiłków, które potem zostały wykorzystane jako drugie śniadanie. Uczniowie wykazali się kreatywnością. Wykorzystali swoje pomysły, aby sprawnie przyrządzić kanapki, tosty, sałatki, pasty, musy, koreczki itp. Zadbano o higieniczne wykonanie posiłku i estetykę podania. Okazało się, że w Tłusty Czwartek zamiast kalorycznych pączków można jeść zdrowo i kolorowo. Mamy nadzieję, że kulinarne pomysły staną się inspiracją do przygotowywania na co dzień smacznych i zdrowych drugich śniadań.
Dziękujemy za pomoc w przygotowaniu warsztatów kulinarnych rodzicom i nauczycielom, na czele z zespołem ds. promocji zdrowia: p. Edytą Spałek, p. Renatą Anioł i p. Joanną Zaskórską.